برای اولین بار؛ ایزوتوپ های جدیدی از دو عنصر سنگین بدست آمد گروهی از دانشمندان آمریکایی با هدف ورود به عرصه نوینی از فیزیک هسته ای موفق شدند سه ایزوتوپ جدید از عناصر آلومینیوم و منگنز را بدست آوردند.
به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه ایالتی میشیگان توانستند با همکاری National Superconducting Cyclotron Laboratory سه ایزوتوپ از عناصر آلومینیوم و منگنز را بدست آورند که تاکنون هرگز مشاهده نشده بود.
این نتایج می تواند راه جدیدی در عرصه فیزیک هسته ای بگشاید و امکان وجود گونه های مختلف عناصر سنگین تر را که تاکنون با مدل های فعلی ارزیابی نشده اند پیشنهاد کند.
دراین خصوص "دیو ماریسی" سرپرست این تیم تحقیقاتی که نتایج بررسی های خود را در مجله نیچر منتشر کرده است، اظهار داشت:" این تحقیقات می تواند به کشف ایزوتوپ های ممکن موجود در طبیعت منجر شود."
درحدود 30 سال قبل کشف شد ذراتی که هسته ها، پروتون ها و نوترون ها را تشکیل می دهند همراه با یک نیروی هسته ای قوی نگه داشته می شوند.
همچنین تحقیقات گذشته نشان می داد که ترکیبات نوترون ها و پروتئین ها می توانند در کنار هم در هسته اتم جمع شوند. باوجود این، تاکنون تنها تعداد محدودی از نوترون هایی که می توانند در هسته جمع شوند، در 8 عنصر سبک از هیدورژن با عدد اتمی 1 تا اکسیژن با عدد اتمی 8 شناسایی شده بودند.
اکنون این دانشمندان یک ایزوتوپ منگنز 40 با 12 پروتون و 28 نوترون، یک ایزوتوپ آلومینیوم 42 با 29 نوترون و ایزوتوپ آلومینیوم 43 با 30 نوترون که هریک 13 پروتون دارند را بوجود آوردند.
به منظور درک اهمیت این کشف، تنها کافی به ذکر این نکته است که از نظر تئوری، ایزوتوپ آلومینیوم 43 نمی تواند وجود داشته باشد